Beste ondernemer,

De afgelopen jaren hebben de investeringen in zonnepanelen een enorme vlucht genomen. Verzekeraars krijgen meer en meer te maken met schades welke samenhangen met de installatie van zonnepanelen.

Wat wij momenteel constateren is dat de eisen welke door verzekeraars worden gesteld aan PV- (Power Voltage) installaties en de wijze waarop deze worden geĂ¯nstalleerd niet overeenkomen met de standaardvoorschriften welke hiervoor gelden.

Dit kan tot gevolg hebben dat u nĂ¡ plaatsing van uw installatie hoort van uw verzekeraar dat de PV installatie op de wijze waarop deze is geplaatst niet voldoet aan de eisen die door hen gesteld worden. Dit zou kunnen betekenen dat u een onverzekerbare installatie heeft.

Ga voorbereid aan de slag!

Wanneer u van plan bent te gaan investeren in een PV installatie, dan adviseren wij u om voorafgaand contact met ons op te nemen. Als risicoadviseur zullen wij op basis van de installatieofferte(s) bij uw verzekeraar navraag doen over de door hun gestelde installatie eisen.

Aan welke zaken moet u in ieder geval denken tijdens het offertestadium. Deze opsomming is bedoeld om u wat meer inzicht te geven, maar is zeker geen compleet overzicht.

  • Zorg dat de omvormers in een droge, stofvrije en goed ventilerende ruimte hangen. Buiten is ook een prima oplossing.
  • De achterwand waartegen de omvormers hangen moet voorzien zijn van een brandwerende plaat.
  • Neemt u in de offerte altijd de prijs mee voor een opleveringskeuring welke volgens de normen van de verzekeraar zijn opgelegd. Dit betreft veelal een Scope 12 keuring.
  • Laat de leverancier van de panelen en uw installateur hier voor tekenen.
  • Gaat het om ruimtes waar ook gewoond wordt, dan is het verstandig om nabij de omvormers een rookmelder te hangen. Daarnaast kunt u ook een kleine brandblusser met sprinklerkop boven de omvormers plaatsen.
  • Verzekeraars eisen daarnaast een constructieberekening van het pand waarop de panelen komen. Laat deze berekening goedkeuren door uw verzekeraar alvorens een offerte te tekenen.
  • Werk met kwalitatief goede panelen, omvormers en installateurs. U kunt hiervoor eventueel beoordelingen en reviews op websites raadplegen.
  • Zorg dat het legplan aan iedere kant van het dak voldoende ruimte open laat.
  • Bij daken uitgerust met EPS (piepschuim/tempex) als isolatie is er vooraf goedkeuring nodig vanuit verzekeraars bij de plaatsing van een PV installatie! Er zijn op dit moment al verzekeraars welke hiervoor geen toestemming verlenen

Heeft u vragen naar aanleiding van bovenstaande informatie of overweegt u een investering in zonnepanelen, neem dan contact met ons op. Dit kan telefonisch (0299-430445) of via e-mail (info@poel.nl).

Meer in deze categorie:


Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Poel Financiële Diensten maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie