Toekomstproof wonen en woonwensen voor straks.

Het merendeel van de 55-plussers heeft weleens nagedacht over een woning waarin ze willen wonen, ook als ze ouder worden. Toch heeft meer dan de helft van deze groep geen actie ondernomen om de volgende woonstap te realiseren. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd onder bijna 1.100 55-plussers. Opvallend is dat het percentage 55-plussers dat wel heeft nagedacht over levensloopbestendig wonen, maar nog geen actie heeft ondernomen, onder vijftigers, zestigers en zelfs zeventigers ongeveer even hoog is. “Om plannen te realiseren, is kennelijk meer nodig”.    

Woonplannen van 55-plussers
Aanleiding voor een groot deel van de 55-plussers om na te gaan denken over de volgende woonstap is het bereiken van een bepaalde leeftijd of de gezondheid. Nu kiezen voor levensloopbestendig wonen betekent later niet meer hoeven te verhuizen. Dit is heel verstandig. Als je niet wacht totdat je móet verhuizen, heb je vaak meer te kiezen. Het aanbod is beperkt en het realiseren van sommige woonplannen – zoals wonen in een complex voor gelijkgestemden – kan veel tijd in beslag nemen. Bovendien is plannen maken voor de toekomst ook gewoon leuk!

Nieuwe levensfase, nieuwe woonplannen
Is 55 jaar niet jong om al met je volgende woonstap bezig te zijn? Vanaf 55 jaar breekt voor veel mensen een nieuwe levensfase aan. De kinderen – als ze die hebben natuurlijk – zijn misschien het huis uit en het pensioen komt langzaam in zicht. 55-plussers hebben meer tijd en ruimte, misschien ook wel financieel. Een heel natuurlijk moment om een volgende woonstap te maken. Dat kan verhuizen zijn naar de woning waar je altijd al van hebt gedroomd óf het helemaal naar wens maken van je eigen woning. Volledig toekomstbestendig, zodat je er nog héél lang van kan genieten.”

Verhuizen naar een andere omgeving
Veel 55-plussers overwegen om nog eens een stap naar een andere omgeving te maken. Bijvoorbeeld naar een groene omgeving, met de natuur, de kust of het bos om de hoek. Of dichter bij de (klein)kinderen. Anderen zoeken het nog verder van huis en zouden wel een vakantiehuis willen of zelfs verhuizen naar het buitenland.

Concrete actie ondernemen blijkt horde
Hoewel een groot deel van de 55-plussers weleens nadenkt over een volgende woonstap, hebben veel van hen nog geen concrete stappen gezet om deze te realiseren. De redenen hiervoor zijn uiteenlopend; toch nog graag in de vertrouwde omgeving willen blijven wonen, sommigen voelen zich nog te jong om tot actie over te gaan, ook speelt het willen behouden van privacy en vrijheid een rol. Maar met zoveel nieuwe woonvormen is bezig zijn met je volgende woonplan leuk en allesbehalve saai.

Financieel inzicht
Waar in het traject u zich ook bevindt, inzicht in uw financiële toekomst en mogelijkheden is altijd van belang. Bent u zich aan het oriënteren en staat een eventuele verhuizing pas over een aantal jaar op de planning of staat u op het punt om nu een woning aan te kopen, wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend adviesgesprek. En misschien is verhuizen voor u helemaal geen goede optie en wilt u uw huidige woning middels een verbouwing toekomstbestendig maken. Wij zetten de opties op een rijtje en nemen deze mogelijkheid ook met u door.

Wilt u een afspraak maken? Neem contact op met Edwin Schilder via 0299-430445 of edwin.schilder@poel.nl.

Meer in deze categorie:


Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Poel Financiële Diensten maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie