Financieel Inzicht

 

Je denkt er liever niet over na, maar weet jij wat de gevolgen zijn als jouw inkomen en/of dat van je partner onverwacht daalt of geheel wegvalt? Kun je bijvoorbeeld de huur of hypotheek nog betalen of moet je verhuizen? 

Een inkomensdaling kan het gevolg zijn van onder andere:
- Overlijden
- Arbeidsongeschiktheid
- Werkeloosheid

Als gevolg van een onverwachte inkomensdaling kan een 'gat' ontstaan tussen uw 'nieuwe' inkomen en het inkomen dat u nodig heeft. De consequenties van dit tekort kunnen van grote invloed zijn op de betaalbaarheid van uw hypotheek en levensstijl.

Hoe wilt u omgaan met dit risico? Bent u bereid uw levensstijl (drastisch) aan te passen of zelfs uw woning te verkopen? Heeft u spaargeld, kan uw partner meer of minder werken indien nodig? Of kiest u voor het afsluiten van een verzekering?

Om een keuze te kunnen maken, heeft u kennis nodig van uw huidige financiële situatie en de consequenties van een inkomensdaling in de verschillende situaties. Wij kunnen de toekomst niet voorspellen, maar wél helpen met inzicht en het financieel zo goed mogelijk te regelen. Dit geeft financiële rust.

Financiële foto
Onze adviseurs zijn gespecialiseerd in financieel inzicht en maken met onze software voor u een 'financiële foto' in een paar stappen:

We verzamelen de benodigde gegevens
- invoer van bruto- of netto-inkomen
- inladen van alle 1e en 2e pijler pensioeninkomen m.b.v. koppeling met mijnpensioenoverzicht.nl
- invoer van hypotheeklasten
- overige gegevens (bv. vermogen)

Toelichting persoonlijke scenario's 
- voor de verschillende scenario's (overlijden, arbeidsongeschiktheid, werkeloosheid, pensioen) maken we inzichtelijk wat de gevolgen zijn voor het inkomen en de keuzes die u kunt maken.

Het maken van deze financiële foto kost ongeveer een half uur en u gaat naar huis met een kort rapport wat u nog eens op uw gemak kan doornemen. Een voorbeeld-rapport vindt u in de bijlage van de mail. Financieel inzicht vinden wij zo belangrijk dat wij deze afspraak kosteloos aanbieden. 

Stel uzelf eens de volgende vragen:
*Hoe laat ik mijn gezin financieel achter na eventueel overlijden?
*Wat zijn de financiële gevolgen van een scheiding?
*Wat zijn de gevolgen voor mijn inkomen als ik arbeidsongeschikt raak?
*Kan ik in mijn woning blijven wonen als ik werkeloos raak?
*Heb ik voldoende inkomen zodra ik stop met werken?
*Is eerder stoppen met werken mogelijk?
*Is extra aflossen op de hypotheek verstandig?

Kunt u deze vragen niet direct beantwoorden? Dan nodigen wij u graag uit voor het maken van een financiële foto. Hieraan zijn voor u geen kosten verbonden. U gaat naar huis met een kort rapport dat u inzicht geeft in uw financiële situatie wanneer 1 van bovengenoemde situaties zich voordoet. Hieraan zijn verder geen verplichtingen verbonden. Mocht u advies willen over de mogelijkheden om deze risico's te verzekeren dan zijn wij u graag van dienst. De kosten voor onze advieswerkzaamheden bespreken wij uiteraard met u voordat we aan de slag gaan.

Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met onze collega Edwin Schilder via 0299-430445 of edwin.schilder@poel.nl.

Meer in deze categorie:


Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Poel Financiële Diensten maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie