Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Is de inbraakbeveiliging van jouw bedrijfspand in orde?

Veel ondernemers krijgen ooit te maken met een inbraak in hun bedrijfspand. De gevolgen hiervan kunnen groot zijn. Mogelijk mis je niet alleen waardevolle spullen, maar komt ook het werk stil te liggen door de inbraak. Voorkomen is dus altijd beter dan genezen. Zorg ervoor dat de inbraakbeveiliging van jouw werkplek op orde is. 

Is jouw bedrijfspand niet goed afgesloten? Inbrekers maken graag gebruik van de gelegenheid. Zorg er in en rondom je bedrijfspand voor dat er geen deuren open blijven en inbrekers niet eenvoudig over hekken kunnen klimmen. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) helpt ondernemers de risico’s op inbraak in kaart te brengen. Daarnaast geeft de instantie aan welke preventieve maatregelen je kunt nemen.

Risicoklassen inbraak
Om te bepalen welke maatregelen jouw bedrijf kan nemen om inbraak te voorkomen, heeft het CCV het risico verdeeld in vier risicoklassen. Het belangrijkste uitgangspunt is de waarde en aantrekkelijkheid van jouw goederen. Zo is computerapparatuur een stuk aantrekkelijker dan bijvoorbeeld tuinplanten. Bij de aantrekkingskracht van de goederen wordt ook rekening gehouden met hoe deze worden opgeslagen. Bijvoorbeeld in een magazijn (groter risico) of showroom.

Voor de waarde van de goederen geldt: des te hoger de waarde, des te groter het risico. Aan de hand van een tabel kun je zien in welke risicoklasse jouw onderneming valt. Met deze online tool van het CVV krijg je hier online inzicht in.

Bron: hetccv.nl

Preventieve maatregelen per risicoklasse
Op basis van je risicoklasse kan worden bepaald welke preventieve maatregelen er genomen kunnen worden. Denk aan:

  • Organisatorische maatregelen
    Denk hierbij aan maatregelen over sleutelbeheer en wie waar mag komen. Ook zaken als de inrichting van de tuin vallen hieronder.
  • Bouwkundige maatregelen
    Door deze maatregelen komen inbrekers minder snel het terrein op of het gebouw binnen. Denk bijvoorbeeld aan kwalitatief hoogwaardige sloten, hekwerk of rolluiken.
  • Compartimentering
    Hierbij worden aantrekkelijke en/of waardevolle goederen extra bouwkundig afgeschermd. Het simpelste voorbeeld hiervan is een kluis.
  • Meeneem beperkende maatregelen
    Dit kan een extra drempel opleveren om de spullen daadwerkelijk mee te nemen. Denk aan het verankeren of koppelen van je goederen. Soms kan het verplaatsen naar een goed afgesloten kast al voldoende zijn.
  • Elektronische maatregelen
    Onder andere inbraaksignaleringssysteem, beveiligingscamera’s en alarmapparatuur vallen onder deze categorie.
  • Alarmtransmissie
    Een alarmtransmissiesysteem maakt gebruik van een veilig en betrouwbaar netwerk, zodat de melding direct binnenkomt bij de meldkamer.
  • Reactie op alarmering
    Alarmeren is een goed begin. Het is wel van belang dat er vervolgens actie wordt ondernomen. Hier ligt bij dit punt de focus op.

Het CCV heeft de maatregelen ondergebracht in subgroepen die de diefstalvertraging meten. Bij een meeneembeperkende maatregel weegt het verplaatsen bijvoorbeeld minder sterk dan het verankeren van je goederen.

Ondanks alle maatregelen kan het gebeuren dat je toch slachtoffer wordt van een inbraak. In dat geval kan de juiste verzekering de geleden schade opvangen. Denk hierbij aan een gebouwenverzekering en inventaris- of goederenverzekering. Benieuw hoe jij jouw zaak kunt verzekeren tegen inbraak? Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Poel Financiële Diensten maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie