Op 1 februari a.s. gaat Theo de Roo met pensioen

Na ruim 23 jaar neemt Theo de Roo (67 jaar) per 1 februari a.s. afscheid van Nico Poel Financiële Diensten en gaat hij met pensioen. In deze 23 jaar is Theo als adviseur actief geweest op meerdere afdelingen en heeft veel zien veranderen, onder andere in wet- en regelgeving. Nog 1 keer gaan we in gesprek met Theo en blikken we terug op zijn loopbaan bij NPFD. 

Hoe ben je bij Nico Poel Financiële Diensten terecht gekomen?

Nico Poel, oprichter van het bedrijf dat toen nog Assurantiekantoor Nico Poel heette, kwam als verzekeringsadviseur bij mijn ouders over de vloer.  Toen ik in 1998 na 20 jaar stopte met mijn eigen onderneming werd ik door Nico benaderd. Omdat ik geen ervaring had in de verzekeringsbranche heb ik toen eerst een week op proef meegelopen. De verzekeringsbranche was weliswaar onbekend, maar het klantcontact voelde vertrouwd en ik besloot er voor te gaan. Binnen verzekeringsmaatschappij Tiel Utrecht ben ik een half jaar intern opgeleid. Vervolgens heb ik opleiding gecombineerd met het ’s avonds bezoeken van particuliere relaties.

Hoe verliep je loopbaan bij NPFD?

In de eerste jaren adviseerde ik onze particuliere relaties op alle gebieden; verzekeringen, hypotheken en leven. Mede door de uitbreiding van regelgeving maakten we in de loop van de tijd de keus om te specialiseren. Stapsgewijs heb ik de zakelijke relaties van Nico overgenomen en uitgebreid. De laatste 15 jaar ben ik als zakelijk adviseur actief geweest.

Wat maakte dat je zo lang bij NPFD bent blijven werken?

Vanaf dag 1 voelde ik me thuis is de verzekeringsbranche. Het persoonlijke contact met klanten is altijd belangrijk voor me geweest. NPFD past als onafhankelijk advieskantoor goed bij mij. Ik heb het altijd prettig gevonden om niet eenzijdig te adviseren. De samenwerking met verschillende maatschappijen heeft altijd gemaakt dat klanten een vrije keus hebben.

Als zakelijk adviseur heb je met veel ondernemers al een jarenlange samenwerking. Hoe ziet die samenwerking er uit?

Als adviseur ben ik het vaste aanspreekpunt binnen ons kantoor en onderhoud ik regelmatig persoonlijk contact. Als voormalig ondernemer weet ik wat de andere kant van de medaille is, je spreekt als het ware dezelfde taal. Dit geeft de klant een prettig gevoel. Ik ben zelf praktisch ingesteld en het is leuk om als feedback regelmatig terug te krijgen dat klanten het fijn vinden dat ik altijd oplossingsgericht te werk ga. 

Er is veel veranderd in de regelgeving in deze branche gedurende jouw loopbaan. Hoe heeft dit jouw werk beïnvloed? 

Zoals ik al eerder aangaf heeft regelgeving er voor gezorgd dat we specialistischer zijn gaan werken, als adviseur beoefen je niet meer alle takken van sport. De toenemende regelgeving is ten gunste van onze klanten, er is meer duidelijkheid en transparantie. Hoewel in zijn algemeenheid de administratieve rompslomp voor de adviseur groter is geworden, heb ik de regelgeving nooit als probleem ervaren zolang het in het belang van de klant was.

John de Lange gaat je opvolgen. Welke adviezen heb je hem meegegeven?

Blijf jezelf, wees eerlijk, transparant en duidelijk. Soms is de boodschap niet leuk, maar de ondernemer is altijd het meest gebaat bij duidelijkheid. Houdt het persoonlijke contact met je klant, een belletje, bezoek het bedrijf, wees betrokken. Dit zal zorgen voor vertrouwen bij je klant.

En nu ga je met pensioen. Heb je al plannen gemaakt?

Over die plannen ben ik nog in onderhandeling met mijn vrouw J. Ik ga in ieder geval tijd maken voor het doen van leuke dingen met onze kinderen en kleinkinderen. Ook ga ik mijn dochter helpen in haar restaurant met hand- en spandiensten. Eén ding is in ieder geval zeker, ik ga niet achter de geraniums.

Wil je nog iets kwijt?

Ik bedank al mijn klanten voor het vertrouwen en de prettige samenwerking, graag wens ik iedereen nog veel succesvolle ondernemersjaren toe! Daarnaast wens ik John de Lange veel succes, hieronder stelt John zichzelf alvast voor.

*
*
*

Nieuw gezicht bij Nico Poel Financiële Diensten!

Heel lang is Theo de Roo een van de adviseurs geweest bij Nico Poel Financiële Diensten. Hij gaat vanaf 1 februari genieten van zijn pensioen. Daarmee neemt één van medewerkers afscheid die het langst betrokken is geweest bij het adviseren van onze relaties.

Vanaf 1 november jl. ben ik bij Nico Poel Financiële Diensten begonnen om het stokje van Theo over te nemen. Ik zal mezelf daarom voorstellen en wat meer over mezelf vertellen.

Mijn naam is John de Lange, 48 jaar en werkzaam als adviseur risicomanagement in de buitendienst. Sinds 1996 ben ik werkzaam in de financiële sector, waarbij ik in 1999 ben begonnen in de verzekeringen. Eerst als adviseur particuliere schade- en levensverzekeringen waar al snel de titel Erkend Hypotheek adviseur achteraan kwam. De laatste 10 jaar houd ik me voornamelijk bezig met het adviseren van bedrijven en de ondernemer.

Het adviseren van de bedrijven spreekt mij enorm aan. De verschillende soorten bedrijven hebben zo ieder hun eigen manier van werken en bijbehorende risico’s. Door te sparren met de ondernemer of directeur krijg je een kijkje achter de schermen van het bedrijf. Hoe wordt er nu gewerkt en wat zijn de plannen voor de toekomst?

Samen met de ondernemer kijk ik welke risico’s er rondom het bedrijf spelen. Daarbij proberen we de risico’s weg te nemen waar mogelijk. Sommige risico’s kun je verleggen naar waar ze thuishoren. De onderneming kan vaak ook zelf risico’s dragen. Als laatste blijven er alleen nog risico’s over die te groot of onoverzichtelijk zijn waarbij het een overweging is om die te verzekeren. Veel relaties waarderen deze insteek omdat het zich niet zozeer richt op het sluiten van verzekeren maar op het beheersen van risico’s.

Het adviseren van mijn relaties doe ik natuurlijk niet alleen. Ik mag samenwerken met dezelfde binnendienstadviseur waar Theo ook mee samenwerkte. Lex van Westen blijft voor veel relaties daarom de adviseur vanuit kantoor. Voor zakelijke schademeldingen blijft uw aanspreekpunt ongewijzigd en kunt u bij Marcel Buskermolen terecht.

Ik ben bereikbaar via john.delange@nicopoel.nl of 06-51055064. Graag tot ziens!

 

Meer in deze categorie:


Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Poel Financiële Diensten maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie